MRI eli magneettikuvaus on turvallinen tutkimustapa

Magneettikuvaus antaa arvokasta tietoa pintaa syvemmältä. Mikkelin Terveyden magneettikuvaukseen sisältyy aina paikallisen, kokeneen radiologian erikoislääkärin lausunto. Jokaisen magneettikuvauksen yhteydessä syntyy kymmeniä – usein satoja – tarkistettavia kuvia, jotka radiologian erikoislääkäri tutkii ja löydöksiin perehdyttyään antaa niistä lausunnon. Lausunto siirtyy muutamassa päivässä OmaKantaan.

Kuinka magneettikuvaus tapahtuu?

Magneettikuvauksessa tutkittavan kehosta kuvannetaan lääkärin lähetteen mukainen alue. Kuvauksessa asiakas lepää tutkimuspöydällä, joka liikkuu kuvantamislaitteen sisälle. Kuvaus on turvallinen ja siinä ei käytetä röntgensäteilyä. Varsinainen kuvaus kestää noin 20–60 minuuttia. Mikkelin Terveydessä otetun magneettikuvan tutkii aina paikallinen radiologiaan erikoistunut lääkäri, joka antaa siitä lausunnon. Jatkohoidon järjestää oma hoitava lääkäri.

Mitä magneettikuvauksella voidaan tutkia?

Magneettikuvaus antaa yleensä kuvantamismenetelmistä eniten tietoa tuki- ja liikuntaelinten tilasta, se on erinomainen myös tutkittaessa keskushermostoa. Enenevässä määrin magneettikuvausta on alettu käyttää myös vatsan alueen ongelmien selvittelyssä.